Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Υιοθετεί η ΝΔ τις πρακτικές του κ. Καχριμάνη;»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Υιοθετεί η ΝΔ τις πρακτικές του κ. Καχριμάνη;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2022, 19:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο στόχαστρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπαίνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, εξαιτίας των δηλώσεών του κατά της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου.

Πριν από λίγη ώρα, ο ΦοΔΣΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «συκοφαντικές και προσβλητικές» τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη περί «κλίκας» και «υπαλλήλων κυκλώματος» του κ. Καχριμάνη.

Η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων κινείται σε πιο σκληρή γραμμή. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι οι δηλώσεις του περιφερειάρχη όπως και η στάση που κρατάει ο τελευταίος στην όλη υπόθεση μετά την ψήφιση της τροπολογίας «δεν συνάδουν  με εκλεγμένο της  αυτοδιοίκησης περιφερειάρχη αλλά με ‘βαρόνους’ που έχουν να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς τη νύχτα ή με μαφιόζους των απορριμμάτων του νότου της Ιταλίας», ενώ κατηγορεί τον κ. Καχριμάνη για πρακτικές που στοχεύουν «στην υφαρπαγή της ψήφου των Ηπειρωτών».

Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει θέση και να απαντήσει στο ερώτημα αν υιοθετεί αυτού του είδους τις πρακτικές εκ μέρους του κ. Καχριμάνη.

Η όλη υπόθεση δίνει την αφορμή στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ασκήσει κριτική στην πολιτική του κ. Καχριμάνη γενικότερα αλλά και στη ΝΔ. «Οι ημέρες και τα ‘έργα’ Καχριμάνη είναι γνωστά. Όλοι οι δείκτες αποδεικνύουν πως η Ήπειρος συνεχίζει να βυθίζεται και να οδηγείται σε μονοπάτια υπανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα τα αποτελέσματα της απογραφής αποδεικνύουν  ότι οι νέοι άνθρωποι δεν την εμπιστεύονται για να ζήσουν με δική του ευθύνη αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ» τονίζει

Παράλληλα, προσθέτει ότι «τρία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο ιδιοτελών κυβερνητικών επιθέσεων, με αλλεπάλληλες απόπειρες χειραγώγησης της τοπικής δημοκρατίας και καθυπόταξης του θεσμού στις μικροκομματικές ορέξεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back