ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Συγκρατημένη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Συγκρατημένη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων εκτιμά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και δηλώνει συγκρατημένα ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα του κόμματος, παρότι δεν το έφερε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν συνοδεύτηκε από σημαντική απορρόφηση δυνάμεων που έχασαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα τονίζει καταρχάς ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος», λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς και της μαζικής αποχής.

«Όταν η πολιτική αντιπαράθεση για τα μεγάλα διακυβεύματα της Ευρώπης, για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον ευρωπαίο – έλληνα πολίτη γίνεται με όρους τοξικότητας, αλαζονείας, ‘επιστολών στην Ούρσουλα’, life style και όχι με αντιπαράθεση ιδεών, προτάσεων και προγραμματικού λόγου, ευτελίζεται και απαξιώνεται η πολιτική. Σε αυτό το σκηνικό οι πολίτες γυρίσαν την πλάτη».

Προσθέτει ότι η πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτικών της κυβέρνησης και των «επικοινωνιακών όρων» με τους οποίους πορεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΕ Ιωαννίνων τονίζει, σε ένα ενδιαφέρον σημείο της ανακοίνωσης, ότι «σε αυτή τη νέα εποχή οι πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας για μια πλατιά, δημοκρατική , προοδευτική παράταξη στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας- εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας- είναι πιο επιτακτική από ποτέ» με ηγετική θέση του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστεί μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του κινήματος για τη στήριξη και τη δουλειά τους και συγχαίρει υποψήφιους-ες, που εκλέχτηκαν ή και όχι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3