Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Με βολές κυρίως προς ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Με βολές κυρίως προς ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2023, 16:50
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων αποτίμησε θετικά, όπως είναι λογικό, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και υποστηρίζει ότι «επέστρεψε ως πρωταγωνιστής».

«Στο νομό μας το ΠΑΣΟΚ αύξησε της δυνάμεις του κατά 55+%, λαμβάνοντας 14,51% από 9,53% στις εκλογές του 2019. Αύξησε τις δυνάμεις του κατά 5000 ψήφους. Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε πανελλαδικό επίπεδο» τόνισε ο γραμματέας του, Βασίλης Γαρδίκος.

Συμπέρανε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ασύμμετρο πόλεμο από τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα συμφέροντα», αναφερόμενος περισσότερο σε δημοσκοπήσεις και θεωρώντας ότι «τελικά πριμοδοτούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ». Το ΠΑΣΟΚ πήρε το ικανοποιητικό 11,45%, 3% περισσότερο από το μέσο όρο των δημοσκοπικών ερευνών.

Ευχαρίστησε άπαντες και άπασες λέγοντας ότι «το ισχυρό διψήφιο ποσοστό και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση επετεύχθησαν» και συγχάρηκε ονομαστικά τον Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του.

Συμπλήρωσε με κάλεσμα προς «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν κοντά μας και να αγωνιστούμε μαζί για να δυναμώσουμε και άλλο τη δημοκρατική παράταξη» και κάλεσμα για τις επόμενες εκλογές:

«Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών εστιάζει - με την δύναμη των πολιτών-  στο να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε».

Μάλιστα, ο κ. Γαρδίκος έκανε και μια εκτίμηση, ότι «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνούν χωρίς αντίπαλο και ανεξέλεγκτοι». Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο βασικός στόχος του γραμματέα της νομαρχιακής Ιωαννίνων, με κάθε πιθανό τρόπο κριτικής, από την κυβερνητική του περίοδο, μέχρι την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Γαρδίκος μάλιστα αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε συμπορευτεί με ανάλογο ακροδεξιό σχηματισμό, το ΛΑΟΣ, στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Είπε πάντως ότι «το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη και τα πλήρωσε, έκανε λάθη και έμαθε», χωρίς διευκρινίσει ποια ήταν αυτά και αν το τοποθέτησαν στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» όπως ανέφερε στην πρώτη της μετεκλογική ανακοίνωση, η νομαρχιακή Ιωαννίνων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back