ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια αλλά πρώτα η νέα απογραφή

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια αλλά πρώτα η νέα απογραφή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2022, 22:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμη την πρότασή του για τα ψηφοδέλτια, αλλά δεν την ανακοινώνει ακόμη. Αυτό είπε ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης.

Η μη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων οφείλεται στην αναμονή της νέας απογραφής. «Οι εκλογές φαίνεται ότι θα γίνουν με τη νέα απογραφή. Και εκτιμάται ότι η νέα απογραφή θα επιφέρει αλλαγές σε πολλές εκλογικές περιφέρειες και δεν θέλουμε εξ αυτού να βάζουμε και να βγάζουμε ονόματα στην πρότασή μας» είπε ο κ. Αργύρης.

Κατά τα άλλα, ο κ. Αργύρης είπε ότι υπήρχε μεγάλη προσφορά υποψηφίων και ότι η ευθύνη της επιτροπής ήταν η πρόταση να περιλαμβάνει τους καλύτερους. «Η πρότασή μας δεν είναι μια γέννα από το κεφάλι της Χαριλάου Τρικούπη. Δεν είναι απότοκο μαγειρέματος πίσω από κλειστές πόρτες. Η πρότασή μας είναι αποτέλεσμα ανοιχτής και συλλογικής προσπάθειας…» είπε. «Είναι πρόταση που συμπεριλαμβάνει όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη δόση ανανέωσης» πρόσθεσε.

Ο κ. Αργύρης ζήτησε επιπλέον από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την έγκρισή της για να δοθεί η δυνατότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις μονοεδρικές, να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, «οι οποίοι μετά από έρευνα κρίθηκε ότι είναι οι πιο κατάλληλοι».

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ως έχουν τα πράγματα, προβλέπονται επτά υποψήφιοι: τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες. Τις τέσσερις θέσεις διεκδικούν με αλφαβητική σειρά: ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γάτσιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου, ο σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας και ο νυν αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης. Οι κ.κ. Γάτσιος, Ζαρπαλάς και Μανταλόβας ήταν υποψήφιοι και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ. Στις εκλογές αυτές, το ΚΙΝΑΛ στο νομό Ιωαννίνων κατέκτησε ένα ποσοστό 9,53%, με τον κ. Γάτσιο να τερματίζει πρώτος.

Τις τρεις υπόλοιπες θέσεις διεκδικούν γυναίκες. Μέχρι στιγμής, τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι της Ντίνας Μπακόλα, πρώην δημοτικής συμβούλου με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα και της παραολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου. Το παρών δηλώνουν και τα ονόματα της Σοφίας Καραπάνου, προέδου της Κοινότητας Ιωαννίνων, της δικηγόρου Β. Μήτσιου, και της Κατερίνας Σαραντοπούλου η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής και στις εκλογές του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back