ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας»: Ο χρόνος τελειώνει…

Εικόνα του άρθρου Πάρκο «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας»: Ο χρόνος τελειώνει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2023, 15:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης συνεχίζει να εκφράζει αισιοδοξία για το πάρκο «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας» παρότι υφίσταται μια «μάχη» μη απένταξης του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε..

Το έργο έχει εξασφαλίσει 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον συνολικό προϋπολογισμό να φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε τα ίδια και τα ίδια: Ότι υπάρχει μια καταρχήν θετική γνώμη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για δανειοδότηση η οποία θα οριστικοποιηθεί στα τέλη του έτους. Βέβαια, η θετική γνώμη έχει εκφραστεί από τον Ιούνιο, και το έτος τελειώνει σε 20 μέρες…

Και δεν έλειψε παράλληλα και την αναφορά στη δανειοδότηση από την Τράπεζα Ηπείρου και στην αναζήτηση κι άλλης δανειοδότησης από άλλη, ιδιωτική τράπεζα.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Καχριμάνης κάθε άλλο παρά αρνητικά είδε την απόφαση της πολυεθνικής P&I να επενδύσει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. «Ήδη η P&I φτιάχνει εγκαταστάσεις. Όταν έλεγα εγώ ότι αυτό είναι ένα ‘φώλι’ και ότι θα γεμίσει η περιοχή… Αυτή είναι η αλήθεια. Την είδα και τη σέβομαι τόσα χρόνια…».

Βέβαια, η P&I είχε έρθει πριν καν γεννηθεί η (διαθλασμένη) ιδέα του Πάρκου στην περιφερειακή αρχή, ενώ η επένδυσή της ουσιαστικά αφαιρεί πιθανότητες χρηματοδότησης από το Πάρκο.

Αλλά αυτά για τον κ. Καχριμάνη είναι προφανώς λεπτομέρειες...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back