ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πάρκο των 9 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Εικόνα του άρθρου Το πάρκο των 9 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2022, 17:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 12 Ιουλίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς είχε ανακοοινώσει ότι η ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα του Δήμου Ιωαννιτών πήρε το «πράσινο φως» ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Ο κ. Αμυράς έκανε λόγο παράλληλα για εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ.

Τέσσερις μήνες μετά, γίνεται γνωστό ότι τώρα υπογράφηκε η απόφαση «οριστικής ένταξης του έργου» στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 9 εκατ. ευρώ –όσο ήταν και το ύψος της χρηματοδότησης που ζήτησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Η υπογραφή «έπεσε» από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την ανακοίνωση της υπογραφής της απόφασης «οριστικής ένταξης του έργου» έκανε ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Τα έργα ανάπλασης στο πάρκο Πυρσινέλλα αφορούν: ανακατασκευή των δυο κεντρικών εισόδων, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, επανασχεδιασμό δικτύου διαδρομών, γήπεδο με χλοοτάπητα, υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά, εκπαιδευτικούς κήπους, πάρκο ζώων συντροφιάς, χώρους στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της λίμνης, συντήρηση και εξωραϊσμό κτιρίων, υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ  και έξυπνες εφαρμογές για την ανάδειξη του πάρκου.

O δήμαρχος κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας για τη συνεργασία που είχαν.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ακόμη ότι προχωρά το πρόγραμμα για τις έξυπνες πόλεις με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως το έργο για την προσβασιμότητα στην ακρόπολη του Κάστρου με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες το έργο για την οδική ασφάλεια που είχε υποβάλλει ο Δήμος με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η λογική είναι τα έργα αυτά να έχουν προκηρυχθεί ως το τέλος του έτους ή το αργότερο στο πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς ώστε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023» υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back