πλαισιο πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάρκο Κουραμπά: Το τέλος μιας «ανάπλασης»

Εικόνα του άρθρου Πάρκο Κουραμπά: Το τέλος μιας «ανάπλασης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2024, 21:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο ξήλωμα της παιδικής χαράς, η οποία είχε πολλές φθορές και ζημιές, στο πάρκο Κουραμπά προχωρά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Ιωαννιτών.

Δεν απομακρύνονται μόνο τα κατεστραμμένα παιχνίδια και εξοπλισμός, αλλά και η βαριά, σιδερένια περίφραξη (περίφραξη-«φρούριο»). Όπως είχε ειπωθεί στα τέλη Μαΐου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει μια αποκατάσταση του χώρου, μέχρι να εκπονηθεί μια μελέτη σύνδεσης με το πάρκο Λακκωμάτων.

Ο χώρος όπου βρισκόταν επί μια δεκαετία περίπου η παιδική χαρά «Πορτοκαλί Αρκούδος», θα μείνει ελεύθερος προς το παρόν. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει στη διαμόρφωση του εδάφους και στην αποκατάσταση των όποιων ζημιών σε παγκάκια.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για το τέλος μιας «ανάπλασης» που είχε χρηματοδοτηθεί με μισό εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ήταν οι εποχές που το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα την κατασκευή παιδικών χαρών σε όλους τους Δήμους της χώρας, σε συνάρτηση με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των χώρων αυτών.

Όπως σε όλους τους Δήμους, έτσι και στον Δήμο Ιωαννιτών, η συντήρηση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών αποτελούσε έναν επίμονο «πονοκέφαλο». Η παιδική χαρά που «καταλάμβανε» σχεδόν όλο το πάρκο Κουραμπά, σε τακτά χρονικά διαστήματα, είχε κλειστές τις πόρτες της.

Το πάρκο Κουραμπά κατέληξε από πάρκο που ήταν κάποτε, να λειτουργεί μόνο ως πρόσβαση για το Εικαστικό Εργαστήρι και άλλες δομές του πρώην Πνευματικού Κέντρου ή ως δίοδος για όσους «κόβουν» δρόμο με κατεύθυνση τα Λακκώματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back