Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρκίδες τέλος στην οδό Γαριβάλδη

Εικόνα του άρθρου Παρκίδες τέλος στην οδό Γαριβάλδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2020, 18:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην «άμεση ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Γαριβάλδη λόγω σοβαρών προβλημάτων και φθορών» θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του, ενέκρινε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου. Για το έργο στην οδό Γαριβάλδη, έχει προϋπολογιστεί το ποσό των 90.000 ευρώ. Πέραν της αποκατάστασης των πεζοδρομίων, το... ένα πεζοδρόμιο της οδού Γαριβάλδη θα μεγαλώσει.

Όπως αναφέρει στον «Τύπο Ιωαννίνων» ο κ. Αρλέτος, θα καταργηθούν (με μερικές εξαιρέσεις) οι παρκίδες που υπάρχουν από τη μία πλευρά της οδού. Προσθέτει δε ότι μια τέτοια παρέμβαση είχε προβλεφθεί και από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, όπως και ότι η κατάργηση των παρκίδων συνδέεται και με το έργο της ανάπλασης της περιοχής Σιαράβα, το οποίο θα γίνει μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Το ποσό των 90.000 ευρώ βρέθηκε από ένα άλλο έργο που «συμμετείχε» στο τεχνικό πρόγραμμα. Στο τεχνικό πρόγραμμα είχε εγγραφεί μια πίστωση 100.000 ευρώ για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου στην οδό Κάνιγγος, το οποίο ανήκει στο Κληροδότημα Αλ. Γκαστή. Ο προϋπολογισμός για το έργο αυτό έπεσε… στα 10.000 ευρώ, μετά την «εξαγωγή» του ποσού των 90.000 ευρώ για την οδό Γαριβάλδη.

Η πρώην δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να στεγάσει στο κτίριο του Κληροδοτήματος το κέντρο υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Η νυν δημοτική αρχή πήρε με τη σειρά της την απόφαση, η εγκατάσταση αυτή του κέντρου να μη γίνει στην αγορά της πόλης, αλλά σε έναν… διαφορετικό χώρο: στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών…

ΣΧΟΛΙΑ
Χριστόφορος Μέμος
Πιέστε να αφαιρεθούν τα απαράδεκτα και άκρως επικίνδυνα τσιμεντένια διαχωριστικά από την οδό Γαριβάλδη.
Κώστας
Πολύ σωστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back