Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Συνέλαβαν 15χρονο ως ύποπτο για σχεδιασμό επίθεσης

Εικόνα του άρθρου Παρίσι: Συνέλαβαν 15χρονο ως ύποπτο για σχεδιασμό επίθεσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2016, 13:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα 15χρονο αγόρι στο σπίτι του στο Παρίσι συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές, ως ύποπτο για εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τις διωκτικές υπηρεσίες ο ανήλικος είχε τεθεί σε παρακολούθηση ήδη από τον περασμένο Απρίλιο καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει επαφές με τον Ρασίντ Κασίμ, στέλεχος των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ.

Ο Κασίμ φέρεται να είναι ο καθοδηγητής του γυναικείου πυρήνα τζιχαντίστριων, που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζε χτύπημα στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Επίσης οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι ο 29χρονος Κασίμ -που διαφεύγει στη Συρία- είναι αυτός που προέτρεψε τη δολοφονία του Γάλλου ιερέα μέσα σε ναό, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι καθημερινά αποτρέπονται τρομοκρατικές ενέργειες και διαλύονται δίκτυα τρομοκρατών.

«Στο έδαφός μας έχουμε 1.350 άτομα υπό διερεύνηση, που βρίσκονται τώρα στην φυλακή. 293 εξ αυτών συνδέονται άμεσα με τρομοκρατικές οργανώσεις. Μπορούμε να θεωρήσουμε και κατανοώ την βαρύτητα των αριθμών, ότι 15.000 άτομα στην Γαλλία βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Το ζήτημα της εσωτερικής ασφαλείας στην Γαλλία αναδεικνύεται σε μείζον με τον εφιάλτη της τρομοκρατίας στην πραγματικότητα να μην έχει εκλείψει ούτε μία στιγμή και την χώρα να βρίσκεται ουσιαστικά σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο κι όλες τις πλευρές να ποντάρουν πολλά πάνω σε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back