ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Παρέμβαση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2024, 19:08
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Με παρέμβαση του συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων και μεταπτυχιακών, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι παρουσίασαν θέσεις, αλλά και ψηφίσματα γενικών συνελεύσεων, τα οποία εγκρίθηκαν σε γενικές συνελεύσεις.

Σήμερα Δεύτερα, 7 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήραν αποφάσεις συνέχισης των κινητοποιήσεων, με καταλήψεις.

Ζήτησαν δε συμπαράσταση από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και να υιοθετήσει τις θέσεις τους και να πάρει θέση με ψήφισμα. Τη θέση αυτή στήριξαν, τόσο η Όλυ Τσουμάνη (Λαϊκή Συσπείρωση), όσο και ο Γιώργος Παπαδιώτης (Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα).

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρύτανης και νυν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Καψάλης. «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό, στη φοιτητική μέριμνα, στις υποδομές (…) έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου μας και των πανεπιστημίων όλης της χώρας» είπε, χειροκροτούμενος.

Ο Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι θα πρέπει το σώμα να εκδώσει ψήφισμα, τονίζοντας την αντίθεσή του στο νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα το πόσο θα επηρεαστεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από αυτή την εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας είπε ότι το σώμα θα διαμορφώσει το δικό του ψήφισμα και τοποθετούμενος προσωπικά, όπως είπε, καθώς δεν έχει γίνει σχετική κουβέντα στην παράταξη. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία και το ρόλο του άρθρου 16 και τάχθηκε «υπέρ και καθαρά με τον δημόσιο χαρακτήρα» του πανεπιστημίου.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια που να κατατάσσεται ψηλά στις λίστες αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back