ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Παρεμβάσεις» πρωτοβάθμιας: «Αξιολόγηση ίσον εμπορευματοποίηση εκπαίδευσης»

Εικόνα του άρθρου «Παρεμβάσεις» πρωτοβάθμιας: «Αξιολόγηση ίσον εμπορευματοποίηση εκπαίδευσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2024, 14:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων χαιρετίζει την απόφαση της γενικής συνέλευσης της περασμένης Τετάρτης, ενάντια στην αξιολόγηση, «ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες από κοινού με την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ αλλά και Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε.».

Σημειώνει ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν αντιληφθεί ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικής σημασίας, έχουν αντιληφθεί ότι αν κατισχύσει η αξιολόγηση η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης».

Μεταξύ άλλων, ζητάει από τη διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ιωαννίνων «να ολοκληρώσει τις ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας-αποχής και την έκδοση του εξωδίκου,όπως έχουν πράξει πάνω από 26 Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. Για να υπερασπίσουμε τους συναδέλφους /ισσες που δίνουν αυτόν τον αγώνα τόσο καιρό, για να μην μείνει κανένας και καμία μόνος του και μόνη της, απροστάτευτος /η απέναντι στην διοίκηση και τους αξιολογητές».

Τέλος, καταδικάζει την αγωγή του υπουργείου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back