ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παράταση και νέα κίνητρα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Εικόνα του άρθρου Παράταση και νέα κίνητρα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2023, 18:56
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρατείνεται κατά 4 μήνες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα  «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» από 31/12/2023 σε 30/4/2024, ενώ  ενισχύεται δίνονται νέα κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων από ιδιώτες.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιείται ο β΄ κύκλος του προγράμματος ως εξής:

  • Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και, παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.
  • Ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή. Η ρύθμιση αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί ή θα συμπεριληφθούν σε απόφαση υπαγωγής. Σε περίπτωση μη υποβολής, η αίτηση θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.
  • Περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού οχήματος από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Με τις ρυθμίσεις αυτές περιορίζεται το πλήθος των αιτήσεων που παραμένουν ανενεργές και απελευθερώνονται πόροι για την υποβολή νέων αιτήσεων από ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back