ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρνητικό το ΦΠΨ στη διάσπασή του

Εικόνα του άρθρου Αρνητικό το ΦΠΨ στη διάσπασή του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2018, 23:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ «συγχώνευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου» παίχτηκε στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, το οποίο έτυχε αναφοράς στην αλληλογραφία επιτροπής ομογενοποίησης-υπουργού Παιδείας (αυτή που άκομψα διέρρευσε το ΤΕΙ Ηπείρου).  Προς το παρόν, το τμήμα παραμένει ως έχει και δεν διασπάται, όπως προτάθηκε, με «αποκοπή» του τομέα Ψυχολογίας και τη μετατροπή του σε αυτόνομο τμήμα.

Το θέμα δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση του τμήματος που συνεδρίασε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο η πλειοψηφία, οι διδάσκοντες των δύο από τους τρεις τομείς δηλαδή, τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του τμήματος ως ενιαίου, στη Φιλοσοφική σχολή. «Τάσεις αυτονόμησης» έχουν οι διδάσκοντες του τομέα Ψυχολογίας, όπως άλλωστε μοιάζει λογικό.

Η πρόταση όμως για τη διάσπαση του τμήματος στηρίχτηκε από τον πρόεδρό του Χάρη Αθανασιάδη, ο οποίος έτσι και αλλιώς στηρίζει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι συνηθισμένο ένας πρόεδρος να προτείνει τη διάσπαση του τμήματος του οποίου προΐσταται, αλλά πλέον, δεν προκαλούν έκπληξη ακόμα και οι «ασυνήθιστες» εξελίξεις. 

Στην απάντησή του προς τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει: «Θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες να αλλάξει το ΦΠΨ και να δημιουργηθούν Τμήματα που θα ανταποκρίνονται σε επιστημολογικά και διεθνώς αποδεκτά γνωσιακά πεδία». Στην ίδια πρόταση βέβαια αποδεχόταν την εισήγηση για κατάργηση του τμήματος της Ηγουμενίτσας και λίγες μέρες μετά, την αναίρεσε…



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back