Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράλληλες λαϊκές αγορές και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Παράλληλες λαϊκές αγορές και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 16:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράλληλες λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και για έναν μήνα.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από το φθινόπωρο ήδη ξεκίνησαν οι παράλληλες λαϊκές αγορές αφενός μεν για την προστασία της δημόσιας υγείας αφετέρου για την εξασφάλιση δραστηριοποίησης όλων των παραγωγών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να εφαρμόσει την εναλλακτική αυτή λύση, για έναν μήνα προς το παρόν, όπως ανακοίνωσε, και μετά από διαβούλευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

-Κάθε Δευτέρα παράλληλα λαϊκή αγορά θα λειτουργεί στα Σεισμόπληκτα στον χώρο του γηπέδου.

-Κάθε Τρίτη, στους Αμπελοκήπους στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται δίπλα στο χώρο που γίνεται ήδη λαϊκή.

-Κάθε Παρασκευή στην Ανατολή, στις οδούς Χριστοφορίδου και Κερασούντος.

Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Βρυσούλα, τα Καρδαμίτσια και τη Δροσιά, όπως κι αυτή στην Αγία Μαρίνα.

«Όλες οι λαϊκές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών. Οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια να κάνουν τις αγορές τους ωστόσο θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις» ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

Διευκρίνισε ότι στις παράλληλες αγορές θα μετέχουν οι αδειοδοτημένοι παραγωγοί ενώ η λειτουργία των αγορών μπορεί να παραταθεί πέραν του Μαρτίου κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back