Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Εικόνα του άρθρου Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2018, 21:09
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Εξωτερικών.

Αιτία της παραίτησης φέρεται να είναι η ενδοκυβερνητική «κόντρα» με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και οι ίσες αποστάσεις που κράτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά.

Σε δήλωσή ο πρωθυπουργός μετά την αποδοχή της παραίτησης έκανε λόγο για απόφαση με πολλαπλά μηνύματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού ευχαρίστησε «θερμά και ειλικρινώς» τον κ. Κοτζιά σημείωσε ότι η επιλογή του να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών για το επόμενο διάστημα σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητά του να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση της «ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τους γείτονες να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και με θάρρος στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, «διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία».

 

ΑΙΧΜΕΣ 

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ότι έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, δίνει τη δική του απάντηση.

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο πρωθυπουργός και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back