Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Διακόπουλος

Εικόνα του άρθρου Παραιτήθηκε ο Διακόπουλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2020, 00:55
ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή, υπέβαλλε στον πρωθυπουργό ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος 

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα αργά το απόγευμα στον πρωθυπουργό ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Ο πρώην πια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σημειώνει σε δήλωσή του ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για την σύγχυση που δημιούργησε η πρόσφατη δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό και γι αυτό υποβάλλει την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα ο κ.Διακόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του :

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συνέντευξη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού είχε αναφέρει τα εξής: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Οταν εμείς το «σηκώσαμε» ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει, δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».


Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back