ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλ. Βαρβιτσιώτης

Εικόνα του άρθρου Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλ. Βαρβιτσιώτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2024, 16:23
ΕΛΛΑΔΑ

O Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτής και ότι παραδίδει την βουλευτική του έδρα. 

Ο κ, Βαρβιτσιώτης είχε παραιτηθεί από υπουργός Ναυτιλίας, τον Σεπτέμβριο 2023, μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη και την απαράδεκτη δήλωσή του που εξίσωνε τους θύτες με το θύμα.

Το πρωί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την απόφασή του ήταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ακολούθως, ο κ. Βαρβιτσιώτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Όπως τόνισε, είχε την τιμή να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών επί 24 χρόνια, έχοντας εκλεγεί βουλευτής 11 φορές από το 2000. Ευχαρίστησε, δε, τους τρεις πρωθυπουργούς, στις κυβερνήσεις των οποίων διετέλεσε υπουργός.

Ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι η σχέση ειλικρίνειας που έχτισε με τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι «έχοντας θητεύσει δύο φορές στο υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση».

Την έδρα του στη Βουλή παίρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώτος επιλαχών στον Δυτικό Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές του Ιουνίου, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κατέλαβε την έκτη θέση, πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιάννη Λοβέρδο (οι οποίοι κατέλαβαν και τις έδρες) και Μαρία Συρεγγέλα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back