ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραβιάστηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της Ticketmaster

Εικόνα του άρθρου Παραβιάστηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της Ticketmaster
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2024, 11:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι χάκερς φέρονται να έχουν κλέψει τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από μισό δισεκατομμύριο χρηστών της Ticketmaster με την ομάδα χάκερ ShinyHunters να απαιτεί την καταβολή λύτρων ύψους 500.000 δολαρίων για να αποτρέψει την πώληση των πληροφοριών σε άλλα μέρη.

Ο αμερικανικός ιστότοπος Ticketmaster, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων στον κόσμο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν έχει υποστεί παραβίαση ασφαλείας.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ένα «περιστατικό στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τους πελάτες της Ticketmaster».

Η ομάδα φέρεται να έχει τα πλήρη ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών της Ticketmaster, καθώς και πληροφορίες για το ιστορικό των παραγγελιών, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών αγοράς εισιτηρίων και των πληροφοριών για τις εκδηλώσεις της Ticketmaster. 

Επιπλέον, οι χάκερς φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους και μερικά δεδομένα πληρωμών των πελατών, τα οποία περιλαμβάνουν ονόματα, τα τέσσερα τελευταία ψηφία των αριθμών των πιστωτικών τους καρτών και ημερομηνίες λήξης της κάρτας.

Η ShinyHunters έχει συνδεθεί με μια σειρά από παραβιάσεις δεδομένων υψηλού προφίλ που είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων για τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, παραβιάστηκαν τα δεδομένα σχεδόν 200.000 πελατών της Pizza Hut στην Αυστραλία. Το FBI προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλείσει τον ιστότοπο που χρησιμοποιούν οι χάκερς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ticketmaster πλήττεται από ζητήματα ασφαλείας. Το 2020 παραδέχτηκε ότι παραβίασε έναν από τους ανταγωνιστές της και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Τον Νοέμβριο φέρεται να χτυπήθηκε από κυβερνοεπίθεση που οδήγησε σε προβλήματα πώλησης εισιτηρίων για την περιοδεία Era της Taylor Swift.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μήνυσαν τη Live Nation, τη μητρική εταιρεία της Ticketmaster, κατηγορώντας τον γίγαντα της ψυχαγωγίας ότι χρησιμοποιεί παράνομες τακτικές για να διατηρήσει το μονοπώλιο στη βιομηχανία ζωντανής μουσικής.

Η μήνυση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι πρακτικές της εταιρείας είχαν κρατήσει μακριά τους ανταγωνιστές και οδήγησαν σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων και χειρότερη εξυπηρέτηση πελατών.

Με πληροφορίας από BBC, Mashable

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3