Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Ξεκινάει η μεγάλη διοργάνωση

Εικόνα του άρθρου Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Ξεκινάει η μεγάλη διοργάνωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2019, 19:40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά θα γίνει η έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών, της πρώτης διεθνούς διοργάνωσης που φιλοξενούν τα Γιάννενα και η Παμβώτιδα στην κωπηλασία, μετά από πολλά χρόνια.

Σήμερα Παρασκευή 6/9 θα γίνει στις 19.00 η τελετή έναρξης των αγώνων, στις κερκίδες της κωπηλασίας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα  τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Ρίσαρντ Στάντνιουκ, θυμήθηκε τις εγκαταστάσεις και τη λίμνη, όταν πριν από 40 χρόνια ήταν ο ίδιος μέλος της εθνικής Πολωνίας και έκανε προετοιμασία εδώ, λέγοντας ότι «μέσα σ’ αυτό τι διάστημα άλλαξαν πολλά». Ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία και τον ΝΟΙ, καθώς και τις τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και της οργανωτικής επιτροπής Γιάννης Καρράς, ευχαρίστησε (ξανά) τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και υπογράμμισε ότι «από πλευράς ομάδας έχουμε μία πολύ βαριά κληρονομιά καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας είχαμε κατακτήσει πέντε χρυσά μετάλλια»

Ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αλέξανδρος Μπερής, πρόσθεσε ότι  «δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και δύο χρόνια περίπου από την οργανωτική επιτροπή» ευχαριστώντας και αυτός, τον περιφερειάρχη, το δήμαρχο και την πολιτεία.

Στη συνέχεια μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι αθλητές-τριες Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου και Στέφανος Ντούσκος.

Ο κ. Ποστιλιόνε αναφέρθηκε στον παλιό πρόεδρο του ΝΟΙ Σωτήρη Στάμο, που δεν είναι πια στη ζωή, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο οραματιστή».

Η Μαρία Κυρίδου τόνισε πως «αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σηκώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία» και ευχαρίστησε τους χορηγούς της για τη στήριξη. Η Χριστίνα Μπούρμπου παραδέχθηκε πως «έχουμε άγχος επειδή θα μας βλέπουν από κοντά οι δικοί μας, όμως από την άλλη θα έχουμε και τη στήριξή τους» και ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως έχουν πάρει την πρόκριση για το Τόκιο.

Τέλος, Στέφανος Ντούσκος εξέφρασε τη χαρά του που αυτή τη φορά αγωνίζεται στο σπίτι του, τα Γιάννενα, κάλεσε τους Γιαννιώτες να κατέβουν στο ΠΕΑΚΙ για να δουν τους αγώνες και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το χρυσό μετάλλιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back