Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 12-01-2021, 07:51
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταθέτει τέσσερα αιτήματα, σχετικά με την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας:

  1. Την άμεση συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την τοπική υπηρεσία του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο με rapid-test όλων των εργαζομένων του Πανεπιστημίου (ΔΕΠ, διοικητικό προσωπικό, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και νέους ερευνητές), καθώς και των φοιτητών που διαμένουν στα Ιωάννινα.
  2. Τη συζήτηση, δια της Συνόδου των Πρυτάνεων, του θέματος του εμβολιασμού των μελών ΔΕΠ και των εργαζομένων με ηλικία άνω των 60 ετών, καθώς και των ευπαθών ομάδων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
  3. Τον άμεσο εμβολιασμό των φοιτητών του 6ου έτους που συμμετέχουν σε κλινική εκπαίδευση ή εργαστήρια.
  4. Την οργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σχετικά με τον εμβολιασμό για τον Covid-19 και τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το συμβούλιο συνεδρίασε στις 8 Ιανουαρίου και περιμένει τη νέα ΚΥΑ για τη λειτουργία των ΑΕΙ. Πρακτικά, ζητάει κατ' εξαίρεση του γενικού σχεδιασμού, εμβολιασμούς μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η επιτροπή διαχείρισης της πανδημίας, καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να τηρούν όλα τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, προστατεύοντας τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα