Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 29-09-2021, 08:29
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Από την 4η Οκτωβρίου ξεκινάει και τυπικά το νέο εξάμηνο και η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην τελευταία συνεδρίασή της, συζήτησε πώς θα ξεκινήσει τη χρονιά και πήρε αποφάσεις.

Καταρχάς, η απόφαση για επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία που για τα πανεπιστήμια πήρε 1,5 χρόνο (!), ήταν ομόφωνη. Εκτιμήθηκε ως θετικό το ψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η σύγκλητος καλεί όσους και όσες δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν άμεσα

Η Σύγκλητος εκτιμά ως πολύ θετικό στοιχείο το αυξημένο ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματός μας και καλεί όσους δεν έχουν εμβολιασθεί να το πράξουν άμεσα. Συγκεκριμένα, η σύγκλητος του ιδρύματος «απευθύνει έκκληση προς τους μη εμβολιασμένους να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να καταστεί εφικτή η ασφαλής μετάβαση στην απόλυτα κανονική εκπαιδευτική λειτουργία».

Επίσης, αποφάσισε να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό – εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρόσφατη χρηματοδότηση με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια.

Τέλος, ζητάει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για να καλυφθούν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να εγκατασταθούν μονάδες εμβολιασμού στα πανεπιστημιακά σημεία ενδιαφέροντος σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα.
  • Να εγκατασταθούν κέντρα rapid test για τους φοιτητές του πανεπιστημίου.
  • Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας.
  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προς και από τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso