ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων… στο ψυγείο

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων… στο ψυγείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2022, 10:39
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο συνδυασμός της περικομμένης χρηματοδότησης από το υπουργείο, της αύξησης των τιμών στα καύσιμα χωρίς κάποια κρατική μέριμνα, αλλά και των πρωτοκόλλων αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας, δημιουργούν συνθήκες όχι κατάλληλες για μάθημα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

H Πανσπουδαστική του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών καταγγέλλει ότι τα μαθήματα στη σχολή γίνονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

«Την ίδια ώρα που το κόστος ζωής των φοιτητών είναι στα ύψη, οι φοιτητές του τμήματος μηχανικών επιστήμης υλικών έρχονται αντιμέτωποι με τις πολικές θερμοκρασίες μέσα στα αμφιθέατρα. Εδώ και παρά πολλές βδομάδες δεν υπάρχει θέρμανση στις αίθουσες που γίνονται καθημερινά μαθήματα. Αντίθετα το υπόλοιπο μισό κτήριο που στεγάζει την πρυτανεία θερμαίνεται κανονικά» καταγγέλλουν τα μέλη της παράταξης που είναι στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κατάσταση είναι πρακτικά εκτός ελέγχου και αναμένει κάποια απάντηση στην πρόσφατη πρωτοβουλία του ιδρύματος, να συλλέξει ενεργειακά στοιχεία από ιδρύματα και να τα στείλει στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας ενίσχυση.

Οι φοιτητές της ΠΣΚ αναφέρουν ακόμα ότι «σε πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ‘φέτος το κονδύλι δεν φτάνει για την θέρμανση’ ενώ ευφάνταστες είναι και οι απαντήσεις ορισμένων καθηγητών ‘όποιος κρυώνει να καθίσει εκεί που χτυπάει ο ήλιος’. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καθημερινά οι φοιτητές έρχονται ντυμένοι σαν Εσκιμώοι».

Καλούν σε κινητοποίηση για το θέμα στις 10 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3