Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Λίγα κρούσματα, ενθαρρυντική κατάσταση»

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Λίγα κρούσματα, ενθαρρυντική κατάσταση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2021, 19:15
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Θετική θεωρεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η επανάκαμψη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην κανονική λειτουργία.

Τα προβλήματα δεν λείπουν, με βασικότερα τα εξής: ότι κατά περίπτωση οι αίθουσες δεν επαρκούν για όλους τους φοιτητές-τριες, ότι σε κάποιες σχολές το ποσοστό εμβολιασμένων είναι χαμηλό και ότι τα πρωινά, παρατηρείται συνωστισμός στα αστικά λεωφορεία.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε κατά σειρά ότι εξετάζονται αλλαγές στα μαθήματα, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, αλλά και κατ’ επέκταση, να μην αναγκάζονται φοιτητές-τριες να έρχονται μαζικά, συγκεκριμένες ώρες, στο πανεπιστήμιο.

Σε αυτό το κομμάτι όμως, τη βασική δουλειά πρέπει να κάνει το αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο πρέπει να πυκνώσει τα δρομολόγιά του μεταξύ 8.45-11.00 το πρωί. Είναι βασική του ευθύνη και το πανεπιστήμιο έχει κάνει το σχετικό αίτημα, λαμβάνοντας διαβεβαίωση ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Σε σχέση με το αστικό ΚΤΕΛ, το ίδρυμα έχει ζητήσει να μην χρεώνονται με εισιτήριο οι φοιτητές-τριες για μετακίνηση μεταξύ της πανεπιστημιούπολης και του πρώην ΤΕΙ.

Στα θετικά επίσης, είναι ότι, όπως είπε ο κ. Αλμπάνης, τα κρούσματα είναι λίγα. Όλα, εκτός ενός, αφορούν μη εμβολιασμένους-ες. Ο πρύτανης είπε ότι θα γίνει μια καμπάνια εμβολιασμού στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να ανέβει το ποσοστό κάλυψης.

«Έχουμε οριστικοποιήσει το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος» τόνισε και πρόσθεσε ότι γίνεται ιχνηλάτιση με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back