ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία»

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2023, 17:46
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Απαρχή ή εμβάθυνση συνεργασιών συμφώνησε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου με γαλλικά πανεπιστήμια, κατά την επίσκεψή της στη Σορβόνη και στο Κλερμόντ-Οβέρν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κα Μπατιστάτου στις συναντήσεις που είχε (μαζί με μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), «διευρύνθηκε η συνεργασία, αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων φοιτητών/τριών, τη δρομολόγηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, τη διερεύνηση συγκρότησης κοινών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και την κοινή διαχείριση φοιτητικής πρακτικής άσκησης».

Μεταξύ άλλων, δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φυσικό και Μουσικών Σπουδών-το οποίο παρεμπιπτόντως αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα σύμφωνα με τους φοιτητές του), έχουν από μια κοινή διδακτορική διατριβή και επίσης, δρομολογήθηκε κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με το γαλλικό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - CNRS (funding Hubert Curien Partnerships).

Ακόμα, αποφασίστηκε, με το Κέντρο Φιλοσοφίας Léon Robin της Σορβόννης, η οργάνωση ενός συνεδρίου για την αρχαία και μεσαιωνική φιλοσοφία εντός του 2024, αλλά και η οργάνωση γαλλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Ακόμα, θα διοργανωθούν τρία πιλοτικά προγράμματα BIP (Blended Intensive Program) σε τριμερή συνέργεια με το Université Clermont-Auvergne και το Ovidius University of Constanta.

Η κα Μπατιστάτου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι στρατηγική μας προτεραιότητα η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών για συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα που φέρνουν στρατηγικές συμμαχίες, πρόσθετους πόρους, διεύρυνση της έρευνας, διάχυση των αποτελεσμάτων και προβολή των επιτευγμάτων κάθε ακαδημαϊκής μονάδας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back