Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 8ο σε πληθυσμό

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 8ο σε πληθυσμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2019, 10:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο φοιτητικός πληθυσμός είναι μια ποσοτική διάσταση της ακαδημαϊκής ζωής, ωστόσο λαμβάνεται υπόψη (συχνά με μεγαλύτερη βαρύτητα από τα επιστημονικά δεδομένα) στις διάφορες κατατάξεις που βασικά βάζουν τα πανεπιστήμια σε ανταγωνιστική θέση μεταξύ τους, με τα λάθος κριτήρια.

Για την αξία της στατιστικής έρευνας όμως και για το αποτύπωμα του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων στην πόλη των Ιωαννίνων, τα επίσημα στοιχεία το φέρνουν όγδοο σε πληθυσμό, σε όλη τη χώρα. Πάνω από αυτό βρίσκονται κυρίως ιδρύματα της Αθήνας (ΕΚΠΑ, Πάντειο, ΠαΠΕΙ), αλλά και η Πάτρα και το Δημοκρίτειο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τέλους του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει υποστεί μικρή μείωση στον πληθυσμό του και είχε τότε 18.590 άτομα, 8.305 φοιτητές και 10.285 φοιτήτριες. Αυτή τη στιγμή, με δύο ενδιάμεσες ακαδημαϊκές χρονιές να ξεκινούν και με τους ρυθμούς πτυχιοδότησης που είναι περίπου 10%, το ίδρυμα έχει ξεπεράσει σίγουρα τους 20.000 φοιτητές-τριες.

Αυτά, πριν υπολογιστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο ενιαία ο αριθμός, την πρώτη χρονιά που οι πρωτοετείς θα μπαίνουν σε ένα ενιαίο ίδρυμα, μετά τη συνένωση πανεπιστημίου-ΤΕΙ.

Αυξημένοι είναι οι μεταπτυχιακοί και μάλιστα αρκετά, κατά 13,8%. Στον τομέα αυτό όμως, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι 13ο στη σειρά των ελληνικών ιδρυμάτων, πίσω και από πανεπιστήμια με μικρότερο πληθυσμό. Από την άλλη, διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό υποψηφίων διδακτόρων, 1.627 άτομα συνολικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back