ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστημιακό «στοπ» στους ένστολους

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό «στοπ» στους ένστολους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2020, 18:22
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η κριτική που δέχεται η ηγεσία των υπουργείων ΠροΠο και Παιδείας για το θέμα της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» είναι έντονη. Σε μια εποχή ευρύτερων αντιδημοκρατικών «ασκήσεων» από κυβερνητικής πλευράς, οι πρυτάνεις δεν διαφωνούν με το θέμα της φύλαξης τόσο, όσο με την «ιδιωνυμικού» τύπου αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενόψει της συνόδου των πρυτάνεων και τις οριστικές θέσεις της υπουργού, τόνισε ότι ναι μεν χρειάζεται φύλαξη το πανεπιστήμιο, αναφερόμενος σε κλοπές κ.α. από «εξωπανεπιστημιακούς», αλλά η διαφωνία είναι δεδομένη.
«Διαφωνούμε με τη συμμετοχή ένστολου σώματος του υπουργείου Προστασίας Πολίτη» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι οι πρυτάνεις ζήτησαν φύλαξη, αλλά με δική τους ευθύνη. Σημείωσε ακόμα ότι είναι «απαραίτητη η κάρτα πρόσβασης, ειδικά σε εργαστήρια και διοίκηση όπου υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο επαρκεί, εκφράζοντας άλλη μια διαφωνία και τόνισε πως στη σύνοδο θα τοποθετηθούν και συνδικαλιστικοί φορείς του πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back