Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Αντιμετωπίζοντας την εσωτερική κρίση

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Αντιμετωπίζοντας την εσωτερική κρίση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2020, 23:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα νοσήσουν και οι επαγγελματίες υγείας. Κινδυνεύουν περισσότερο και πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας»: Την αδιαπραγμάτευτη αυτή αλήθεια επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον κοροναϊό στο υπουργείο Υγείας. Αποφεύγοντας –και εύλογα- οποιαδήποτε αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, είπε: «Όσοι από αυτούς έχουν συμπτώματα ή έχουν εκτεθεί στον ιό, απομακρύνονται από την εργασία τους».

Το ίδιο έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, το ίδιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά το θετικό δείγμα σε Covid-19 εργαζόμενης στο νοσοκομείο. Με την ολοκλήρωση της ιχνηλασίας των επαφών της εργαζόμενης (η οποία εμφάνισε συμπτώματα την Τετάρτη), νοσηλευτές και γιατροί έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα των δειγμάτων. Ήδη, κάποια δείγματα που είχαν σταλεί, βγήκαν αρνητικά -σύμφωνα και με τα όσα είπε και ο κ. Τσιόδρας, τα δείγματα που προέρχονται από επαγγελματίες υγείας, έχουν προτεραιότητα. Παράλληλα, έχουν ληφθεί μέτρα για τη διαχείριση των ασθενών και συνοδών της κλινικής, στην οποία εργαζόταν η επαγγελματίας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής εσωτερικής κρίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων γίνεται απολύμανση των χώρων. Όσον αφορά τα κενά που δημιουργήθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό νοσηλευτών, αυτά καλύπτονται με τη μετακίνηση νοσηλευτών από άλλες κλινικές όπου υπάρχει μικρή κάλυψη της  πληρότητας. Για την κάλυψη των κενών σε συγκεκριμένο ιατρικό προσωπικό, επιλέχθηκε η λύση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», το οποίο αύριο θα εφημερεύσει αντί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες, θα υπάρξουν απαντήσεις για τα δείγματα που έχουν σταλεί, με γιατρούς και νοσηλευτές –αν όλα πάνε καλά- να επιστρέφουν στη δουλειά τους. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης τη Δευτέρα.

Αναμφίβολα, τη δεδομένη στιγμή, η όλη υπόθεση έρχεται να πιέσει περισσότερο το προσωπικό του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις που υπάρχουν γενικότερα, και εν αναμονή των προσλήψεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back