Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πάμε καλά αλλά δεν φαίνεται ακόμα στην τσέπη»

Εικόνα του άρθρου «Πάμε καλά αλλά δεν φαίνεται ακόμα στην τσέπη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017, 18:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βέβαιος για την καλή πορεία της οικονομίας «έστω και αν δεν φαίνεται ακόμα στην τσέπη του πολίτη» δήλωσε από τα Γιάννενα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά προσώπων όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της Ιόνιας και τη σημασία της για την Ήπειρο και τόνισε μεταξύ άλλων: «Τελείωσε μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα. Δεν οφειλόταν σε εμάς η καθυστέρηση της αξιολόγησης» είπε χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στη συζήτηση και δεν στάθηκε μόνο στις τεχνικής φύσης λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, τα θετικά είναι ότι έχει τεθεί ρήτρα ανάπτυξης και πλαφόν στο όριο του ΑΕΠ για τις αποπληρωμές δανείων, έχει επανασυμφωνηθεί το όριο των πλεονασμάτων στο 2% και όχι στα διπλάσια σχεδόν ποσοστά, για τα οποία κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι επίσης η ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας και τέλος, η έξοδος στις αγορές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Τύπου Ιωαννίνων για το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει «εύκολος στόχος», καθότι και τα πλεονάσματά της οφείλονται κατά κύριο λόγο σε περικοπές, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «θα είναι προσεκτικές οι κινήσεις» και ότι έχει ζητηθεί η στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών. Είπε ακόμα, ότι τα spread έχουν πέσει αρκετά, από ό,τι στην αρχή της κρίσης. «Θα απογοητευτούν όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία», τόνισε σχετικά.

Ο κ. Ρήγας άφησε αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα, λέγοντας ότι «ενσωματώνει τα λάθη που έκανε ως υπουργός Οικονομικών», λέγοντας ουσιαστικά ότι προφανώς μπορεί να έχει γνώμη, αλλά δεν είναι ένα «ανεξάρτητο πρόσωπο», δεδομένης της πολιτικής του θητείας.

Πρόσθεσε ακόμα «ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν απαντούν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» και στάθηκε αρκετά στα «αναπτυξιακά συνέδρια» που θα γίνουν στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς «για τη συνδιαμόρφωση του τοπίου της επόμενης ημέρας», όπως είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι εκλογές, θα γίνουν το 2019.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back