Oikonomou pisoi
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Παιχνίδια» της μοίρας

Εικόνα του άρθρου «Παιχνίδια» της μοίρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2022, 00:31
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και ισόβια γερουσιαστής Λιλιάνα Σέγκρε, 92 ετών, κατά την ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του κοινοβουλίου μετά τις γενικές εκλογές, στη Ρώμη. Ιταλία, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022. 

Ιταλοί γερουσιαστές και βουλευτές συναντήθηκαν σήμερα για την πρώτη συνεδρίαση της Γερουσίας, με τη συμμαχία άκρας δεξιάς-δεξιάς να ελέγχει και τα δύο σώματα για την εκλογή νέων προέδρων.

Η Λιλιάνα Σέγκρε ήταν το μοναδικό μέλος της οικογένειάς της που βγήκε ζωντανό από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στο τέλος του πολέμου. Καθώς της έχει απονεμηθεί το αξίωμα της ισόβιας γερουσιάστριας, η 92χρονη είναι το πρεσβύτερο μέλος του σώματος, άρα θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Γερουσίας.

Η κυρία Σέγκρε δεν έχει κάνει (ακόμα) κανένα σχόλιο δημόσια για τις πρόσφατες εκλογές, ούτε για τον διορισμό του Ινιάτσο Λα Ρούσα, το μεσαίο όνομα του οποίου είναι Μπενίτο, στο αξίωμα του προέδρου της Γερουσίας, το δεύτερο σημαντικότερο στην ιεραρχία της ιταλικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας έπειτα από αυτό του προέδρου της Δημοκρατίας.

Φωτογραφία: ANSA/ EPA/ALESSANDRO DI MEO

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back