Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παιδικές χαρές: Εκτός από μέτρα, χρειάζονται και πιστοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Παιδικές χαρές: Εκτός από μέτρα, χρειάζονται και πιστοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 20:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ακόμα θέμα πρέπει να επιλύσει ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών, με σχετική εγκύκλιο, «παραγγέλνει» την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών, με ευθύνη των Δήμων.

Για να γίνει αυτό όμως, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, από την 1η Μαΐου, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και οι παιδικές χαρές να πιστοποιηθούν, εάν δεν είναι ήδη. Ακόμα, η ΠΝΠ αναφέρει ότι «εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του οικείου Ο.Τ.Α. και σε απόλυτη συνάρτηση αφενός των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν ανά περιοχή αφετέρου της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας που έχουν ορισθεί και ισχύουν».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σε πρώτη φάση, πιστοποίηση, όπου αυτή δεν υπάρχει ή έχει λήξει. Αυτή η αναγκαιότητα ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο, που δεν έχει να κάνει μόνο με την παρούσα, έκτακτη συγκυρία, αλλά τις πιστοποιήσεις που απαιτεί το θεσμικό πλαίσιο.

Κοινώς, οι υπηρεσίες του Δήμου, για να ανοίξουν οι παιδικές χαρές, θα πρέπει να επιθεωρήσουν τι υπάρχει και τι όχι και αναλόγως να πράξουν, προκειμένου να ανοίξουν οι παιδικές χαρές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back