ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Παιδιατρικό συνέδριο: ετών 33

Εικόνα του άρθρου Παιδιατρικό συνέδριο: ετών 33
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2024, 14:50
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ως ένα συνέδριο θεσμό για τον τομέα της υγείας χαρακτήρισε η διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, καθηγήτρια Αικατερίνη Σιώμου το 33ο παιδιατρικό συνέδριο που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αυτές τις ημέρες, από 9 έως 11 Φεβρουαρίου, στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Το 33ο ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του παιδιάτρου ξεκινά σήμερα λοιπόν, με την τελετή έναρξης να έχει οριστεί για τις 20:00. Προσκεκλημένος ομιλητής ο ομότιμος καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρος Παπαγιάννης ο οποίος θα κάνει ομιλία με τίτλο «Μητρότητα στην Τέχνη του Θ. Παπαγιάννη». Η εναρκτήρια τελετή είναι ανοιχτή στο κοινό και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα θέματα του φετινού συνεδρίου είναι: σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, σακχαρώδης διαβήτης στα παιδιά, μικροβιακές λοιμώξεις στα παιδιά, υποθυρεοειδισμός στην παιδική ηλικία, αλλεργιολογία κ.λπ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κα Σιώμου ανέφερε ότι στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στη βέλτιστη παιδιατρική φροντίδα που αφορά είτε στο νοσοκομειακό περιβάλλον είτε στην κοινότητα. «Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στην αλματώδη ανάπτυξη των γνώσεων στον τομέα της παιδιατρικής και των υποειδικοτήτων της, οι οποίες τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αναγνωρίζονται, η θεματολογία είναι εκτενής» τόνισε. Τη θεματολογία του συνεδρίου ανέλυσε ο καθηγητής Παιδιατρικής Αλέξανδρος Μάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου, στην ιστοσελίδα: https://paediatric-ioannina.gr/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back