Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Π. Μαρινάκης: «Δεν θα καταργηθεί ποτέ η ΔΑΠ»

Εικόνα του άρθρου Π. Μαρινάκης: «Δεν θα καταργηθεί ποτέ η ΔΑΠ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2022, 11:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης πιστεύει ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, φοιτητική παράταξη της ΝΔ, είναι «η δύναμη που κρατάει τα πανεπιστήμια ανθρώπινα, καθαρά, κρατάει τα πανεπιστήμια ανοικτά και είναι το τελευταίο και το πιο ισχυρό ανάχωμα στον παραλογισμό».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων από το προσυνέδριο της νεολαίας της ΝΔ στα Γιάννενα, πόλη όπου στο πανεπιστήμιό της η ΔΑΠ ήρθε δεύτερη, πίσω από την ΠΚΣ, όπως και στο πανελλαδικό αποτέλεσμα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.

Ο κ. Μαρινάκης ωστόσο αναπαρήγαγε το κυβερνητικό αφήγημα, περί πρωτιάς της φοιτητικής παράταξης, λέγοντας ότι η «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν θα καταργηθεί ποτέ, το μόνο που θα τελειώσει με την ψήφο του κόσμου, με τους νόμους της κυβέρνησης, με τις νίκες σε όλα τα πανεπιστήμια».

Προειδοποίησε επίσης ότι «θα τελειώσουν οι καταλήψεις, θα τελειώσουν οι παράνομες πράξεις, θα τελειώσουν τα στέκια, θα τελειώσουν οι συμμορίες που δρουν μέσα στα πανεπιστήμια, και κάθε φορά που αυτοί θα θέλουν να χτίζουν γιάφκες, εμείς θα χτίζουμε βιβλιοθήκες». Ήταν μια πλάγια αναφορά στα γεγονότα του ΑΠΘ όπου ωστόσο, η αντίθεση δεν έχει να κάνει με το «χτίσιμο βιβλιοθήκης, όπως επιμένει τεχνηέντως η κυβέρνηση, αλλά με την παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, συναινούντος του πρύτανη, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από ευθεία βολή δακρυγόνου από αστυνομικό.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back