ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις χτυπούν το Ντνίπρο

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις χτυπούν το Ντνίπρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2023, 17:07
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, ενώ η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκτόξευσε δύο πυραύλους στη νότια Ρωσία.

Μια προφανής ρωσική πυραυλική επίθεση τραυμάτισε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους σε μια σύγχρονη 12ώροφη πολυκατοικία, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η νυχτερινή επίθεση έπληξε επίσης το κτίριο της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας στην πόλη, ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Βίντεο έδειχνε τους επάνω ορόφους της πολυκατοικίας σε ερείπια. Η Ρωσία έχει πλήξει συχνά πολυκατοικίες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ενώ αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους.


Κατάρριψη πυραύλων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο στην πόλη Ταγκανρόγκ, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Συντρίμμια έπεσαν στην πόλη, πρόσθεσε το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι ο πύραυλος ήταν μέρος μιας «τρομοκρατικής επίθεσης» από την Ουκρανία.

Ο Ολέκσιγι Ντανίλοβ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, κατηγόρησε τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας για την έκρηξη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι κατέρριψε έναν δεύτερο ουκρανικό πύραυλο κοντά στην πόλη Αζόφ, η οποία, όπως και το Ταγκανρόγκ, βρίσκεται στην περιοχή Ροστόφ, και τα συντρίμμια έπεσαν σε ακατοίκητη τοποθεσία.


Έξω από τη Μόσχα

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε έξω από τη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, στην τρίτη επίθεση ή απόπειρα επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή της πρωτεύουσας αυτόν τον μήνα. Το υπουργείο ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στο τελευταίο περιστατικό και δεν έδωσε την ακριβή τοποθεσία στην οποία έπεσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Από την έναρξη του πολέμου, η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βόμβες και πυραύλους στο έδαφός της, μακριά από τη γραμμή του μετώπου της μάχης. Ουκρανοί αξιωματούχοι σπάνια επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.

Στην ανατολική Ουκρανία

Στο μεταξύ, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi, δήλωσε ότι τα στρατεύματά του προωθούνται σε τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχονται από τη Ρωσία και συναντούν σκληρή αντίσταση, καθώς ο πόλεμος παρατείνεται στον 18ο μήνα του.

Οι πρόσφατες μάχες έχουν λάβει χώρα σε πολλά σημεία κατά μήκος του μετώπου των 1.000 και πλέον χιλιομέτρων, όπου η Ουκρανία ανέπτυξε τα πρόσφατα αποκτηθέντα δυτικά όπλα της για να απωθήσει τις δυνάμεις του Κρεμλίνου. Ωστόσο, επιτίθεται χωρίς ζωτικής σημασίας αεροπορική υποστήριξη και αντιμετωπίζει έναν βαθιά οχυρωμένο εχθρό.

Mε πληροφορίες από Guardian. Φωτογραφία: The Kyiv Independent


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back