ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στην πόλη Αβντιίβκα

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στην πόλη Αβντιίβκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2024, 13:23
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατευμάτων επιτίθεται από όλες τις κατευθύνσεις στην Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τα ουκρανικά στρατεύματα που υπερασπίζονται την πόλη, δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχός της.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στραφεί στο ανατολικό μέτωπο στη βιομηχανική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και προσπαθούν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού και να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στην Αβντιίβκα από τον Οκτώβριο.

«Ο εχθρός πιέζει από όλες τις κατευθύνσεις. Εισβάλλουν με πολύ πολυάριθμες δυνάμεις», δήλωσε ο δήμαρχος της Αβντιίβκα, Βιτάλι Μπάραμπαχ μιλώντας στην τηλεόραση, περιγράφοντας την κατάσταση ως «πολύ δύσκολη και καυτή».

Η πτώση της Αβντιίβκα θα χαιρετιστεί από τις ρωσικές αρχές ως μια σκληρή νίκη πριν από τις εκλογές του επόμενου μήνα, στις οποίες ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται ευρέως να επανεκλεγεί.

Οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η κατάσταση ήταν τεταμένη σε όλη την ανατολική πλευρά της χώρας.

Η Αβντιίβκα, η οποία είχε προπολεμικό πληθυσμό περίπου 32.000 κατοίκων, κατελήφθη για λίγο το 2014 από υποστηριζόμενους από τη Μόσχα αυτονομιστές που κατέλαβαν ένα τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας, αλλά ανακαταλήφθηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα που έχτισαν οχυρώσεις.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία από την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Αβντιίβκα στις 31 Δεκεμβρίου 2023/Volodymyr Zelenskyy

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back