ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Όχι» της Α1 βόλεϊ στον ΓΑΣ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Όχι» της Α1 βόλεϊ στον ΓΑΣ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2021, 16:21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΓΑΣ Ιωαννίνων κατέθεσε αίτηση για τη «wild card» της Α1 βόλεϊ ανδρών, το δικαίωμα ντε φάκτο συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία δηλαδή, αφού πρώτα εξασφάλισε οικονομικά τη συμμετοχή του στην κορυφαία κατηγορία.

Αντίστοιχο αίτημα, κατέθεσε και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΣΑΠ όμως αποφάσισε να μη χορηγήσει wild card με τη δικαιολογία, όπως επισημαίνει ο ΓΑΣ, της «οργάνωσης των ήδη υπαρχόντων 8 ομάδων». Ο σύλλογος αναφέρει ότι «ουσιαστικά η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τα ήδη υπάρχοντα οκτώ σωματεία που απαρτίζουν τη volleyleague με σκοπό τη καταβολή μεγαλύτερης κρατικής επιχορήγηση αφού η κρατική πίτα θα μοιραστεί σε οκτώ και όχι σε 12 ομάδες».

Ο σύλλογος τονίζει ότι με αυτή την απόφαση, «το volley γίνεται άθλημα των ισχυρών και δεν δίνεται η δυνατότητα σε σωματεία της επαρχίας να αναπτύξουν το ανδρικό volley με αποτέλεσμα σιγά σιγά να εξαφανίζεται από το χάρτη της Ελλάδας και τα αγόρια να καταφεύγουν σε άλλα αθλήματα των οποίων οι ομοσπονδίες ενδιαφέρονται για την εξάπλωσή τους».

Ζητάει από την πολιτική ηγεσία, την Περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία, τους φιλάθλους και τους χορηγούς «να υποστηρίξουν τη προσπάθειά μας και να σηκώσουν τη φωνή τους. Είναι η στιγμή για να γίνει πραγματικότητα και το όνειρο ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου που τόσο έχει ανάγκη όλη η πόλη μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back