Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Όχι» στο υδροηλεκτρικό στον Άγιο Γεώργιο Φιλιππιάδας

Εικόνα του άρθρου «Όχι» στο υδροηλεκτρικό στον Άγιο Γεώργιο Φιλιππιάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2024, 18:45
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση υδροηλεκτρικού έργου, ισχύος 2,3MW στον ποταμό Λούρο, στον Άγιο Γεώργιο Φιλιππιάδας.

Σύμφωνα και με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, το «όχι» στηρίχτηκε στο γεγονός ότι από τις πηγές Αγίου Γεωργίου υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας, καθώς και ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Η υπηρεσία αναφέρει ότι μέχρι να καθοριστούν οι ζώνες προστασίας των σημείων υδροληψίας των πηγών Αγίου Γεωργίου, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, δεν πρέπει να επιτραπεί η υλοποίηση οποιουδήποτε έργου στην ευρύτερη περιοχή ανάντη των πηγών, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει ή και να επιβαρύνει δυσμενώς την κατάσταση των υπόγειων υδάτων.

Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο αυτό απασχολεί την επιτροπή. Αρνητική γνωμοδότηση υπήρχε και το 2019, με την εταιρία-φορέα υλοποίησης να επανέρχεται με συμπληρωμένο φάκελο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back