ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όχι» σε ιδιώτες οι λαμπτήρες

Εικόνα του άρθρου «Όχι» σε ιδιώτες οι λαμπτήρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2020, 16:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αντίθεσή της στη δημοπράτηση του έργου με επίσημο τίτλο «συντήρηση υποδομών δικτύου δημοτικού φωτισμού», με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ (με ΦΠΑ), καταθέτει και σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών».

Ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Γιωτίτσας καταψήφισε το συγκεκριμένο έργο στην προχτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών.

Η παράταξη επαναλαμβάνει ότι βαφτίζεται «έργο» κάτι που είναι «προμήθεια-υπηρεσία». Το «έργο» αφορά επί της ουσίας την προμήθεια λαμπτήρων για αντικατάσταση καμένων και την τοποθέτηση από ιδιώτη. Σε πολιτικό επίπεδο, η «Ενότητα Πολιτών» κάνει λόγο για «ιδιωτικοποίηση ενός κρίσιμου τομέα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και με απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου». Στην ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται ότι οι τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν διαφορετική άποψη.

Επιπλέον, «δεν υπάρχει καμία απολύτως τεκμηρίωση, ούτε και έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του εργοταξίου για την αδυναμία του υφιστάμενου προσωπικού να εκτελέσει τις αντικαταστάσεις των καμένων λαμπτήρων. Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί και η αγορά ενός ακόμη γερανοφόρου οχήματος που είχε δρομολογηθεί από τη δική μας Δημοτική Αρχή» τονίζεται. Μια επισήμανση γίνεται ακόμα και για τη χρηματοδότηση του «έργου» που προβλέπεται να γίνει από τα τακτικά έσοδα του Δήμου «ενώ πρόκειται για μια υπηρεσία καθαρά ανταποδοτικού χαρακτήρα και έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από τα ανταποδοτικά».

Για την όλη υπόθεση έχει εκδώσει ανακοίνωση και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back