ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όχι πάνω από δύο μέσα στο φαρμακείο

Εικόνα του άρθρου Όχι πάνω από δύο μέσα στο φαρμακείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2020, 20:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε κάποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας τους, προχωρούν τα φαρμακεία και των Ιωαννίνων από αύριο 16 Μαρτίου τόσο για την προάσπιση της υγείας των φαρμακοποιών όσο και για τη μείωση του συγχρωτισμού ατόμων μέσα στο χώρο του φαρμακείου κατά τη διάρκεια της εξυπηρέτησης του κοινού.

Σύμφωνα με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, θα εφαρμοστούν δύο εναλλακτικές. Από αύριο οι αλλαγές θα είναι οι εξής:

- Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με κλειστή πόρτα μέσα από θυρίδα, φινιστρίνι ή παραθυράκι που χρησιμοποιείται στις διανυκτερεύσεις ή, αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, με κατεβασμένο ρολό ασφαλείας και πόρτα ανοιχτή.

-Με ανοιχτή πόρτα και περιορισμό θα εισέρχονται στο χώρο του φαρμακείου έως 2 άτομα τα οποία θα διατηρούν τις ενδεικτικές αποστάσεις που υπάρχουν με σήμανση στο πάτωμα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμένουν εκτός του χώρου του φαρμακείου περιμένοντας τη σειρά τους.

-Αποφυγή μετρήσεων στον χώρο του φαρμακείου.

-Η αγορά φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή (μσφα) να γίνεται σε λογικά πλαίσια.

-Ο επαγγελματίας υγείας-φαρμακοποιός τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του ιδίου αλλά και του κοινού (χρόνος για τον αερισμό του φαρμακείου και συχνός καθαρισμός των επιφανειών, γάντια, μάσκα κ.λπ), όπως αναφέρεται.

«Τηρώντας όλα τα παραπάνω ευελπιστούμε στην πιο ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία των συναδέλφων ώστε να μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση όλων. Καλή δύναμη σε όλους και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε όλοι σε κανονικούς ρυθμούς. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση των συμπολιτών μας και θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράστασή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back