Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όταν ο πρωθυπουργός «κάθεται με τη νεολαία»

Εικόνα του άρθρου Όταν ο πρωθυπουργός «κάθεται με τη νεολαία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2021, 15:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής εκδήλωσης της ΝΔ στα Ιωάννινα, συναντήθηκε με 5 νέους επαγγελματίες, από διάφορους χώρους. Κριτήριο ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, το γεγονός ότι «η δραστηριότητα και η καθημερινότητά τους ενισχύθηκε χάρη στις στοχευμένες και συνεκτικές πολιτικές και δράσεις της κυβέρνησης για τους νέους».

Φυσικά, ήταν και μια προσπάθεια να καλυφθεί το επικοινωνιακό έδαφος του κόμματος και προσωπικά του πρωθυπουργού στη νεολαία, το οποίο έχει τρωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφέρθηκε σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως το «πρώτο ένσημο», για επιδότηση ουσιαστικά των εργοδοτών όταν προσλαμβάνουν νέους-ες στην πρώτη τους δουλειά, καθώς και τα προγράμματα ΟΑΕΔ για την επιδότηση εργασίας κ.α.

 Ο κ. Μητσοτάκης, ανοίγοντας τη συζήτηση, τόνισε: «Εξαιρετικά αντιπροσωπευτικοί -οι νέοι που βρίσκονται μαζί μας- μιας νέας Ελλάδος η οποία αλλάζει και προκόβει».

Βέβαια, οι συνομιλητές-τριες του δεν ήταν ακριβώς «αντιπροσωπευτικοί» της νεολαίας που αναζητά εργασία, όπως ο ίδιος υπερθεμάτισε. Τρεις εξ αυτών απασχολούνται σε οικογενειακές επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και δύο εξ αυτών, είναι από τις μεγάλες έως πολύ μεγάλες... Είναι δηλαδή από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν και να δοκιμάσουν ιδέες και δυνάμεις τους σε ένα έτοιμο περιβάλλον, χωρίς να υποστούν τις δυσκολίες συνομήλικών τους που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι ως «καλή ποιότητα ζωής» εννοεί «την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, τόσο σημαντική για τη νέα γενιά. Άδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες. Μια σοβαρή πολιτική στήριξης των νέων οικογενειών με μία νέα πολιτική, σύγχρονη πολιτική στέγης, η οποία θα λάβει υπόψη το πόσο δύσκολο είναι για τα νέα παιδιά να φύγουν συχνά από το σπίτι τους και να πάνε να ζήσουν μόνοι τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back