ΕΛΛΑΔΑ

Παθήσεις παίδων: Πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζουμε

Εικόνα του άρθρου Παθήσεις παίδων: Πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζουμε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2022, 11:29
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΙΔΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ   ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ – ΣΚΟΛΙΩΣΗ

Σκολίωση είναι μία παραμόρφωση του σχήματος της σπονδυλικής στήλης αλλά και του θώρακα που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες. Είναι αρκετά συχνή, πιο συχνή απ’ ότι γενικά πιστεύεται και η συχνότητα της ποικίλει στις διάφορες χώρες.

Η σκολίωση ή οποιαδήποτε παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης δεν θα μας απασχολούσε ιδιαίτερα αν δεν οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα μετέπειτα – δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά έχει σοβαρές συνέπειες. Αν και κάποιες ελαφρές περιπτώσεις σκολίωσης μπορεί να μην συνοδεύονται από σημαντικά προβλήματα, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η παραμόρφωση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και μετά την εφηβική ηλικία με συνέπειες για τον νέο ενήλικα.

«Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνεται όταν εκτός από την σκολίωση το παιδί παραπονείται και για πόνο στην ράχη ή χαμηλά στην μέση, περίπτωση κατά την οποία η άμεση εξέταση από ειδικό είναι επιβεβλημένη».  ( ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΩΝ METROPOLITAN )

Ο Κωνσταντίνος A. Φραγκόπουλος είναι Ορθοπεδικός ΧειρουργόςΠαιδορθοπεδικός στο Metropolitan και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Κορυδαλλό και στο Κερατσίνι. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ A. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ - ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

ΠΑΙΔΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ METROPOLITAN

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back