Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ορίζοντες Ηπείρου: Και ίντερνετ θα σας φέρουμε…

Εικόνα του άρθρου Ορίζοντες Ηπείρου: Και ίντερνετ θα σας φέρουμε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2022, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «κατόπιν ενεργειών μου» ανακοίνωση έχουν οι Ορίζοντες Ηπείρου, που αναφέρουν ότι ο επικεφαλής τους Σπύρος Ριζόπουλος, με παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και στελέχη της ΔΕΗ (που εκμεταλλεύεται και αυτή τεχνολογίες fiber πλέον), πήρε τη δέσμευση ότι «θα συνδεθεί μέσω οπτικών ινών όλο το κομμάτι της Λωρίδας Σαγιάδας».

Το ζήτημα, πάντα σύμφωνα με τους Ορίζοντες Ηπείρου, είχε θέσει αντιπροσωπεία των ιχθυοκαλλιεργητών στον κ. Ριζόπουλο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, δόθηκε λύση «σε ένα χρόνιο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας στο οποίο ούτε η περιφερειακή αρχή ούτε οι τοπικοί βουλευτές δεν είχαν κατορθώσει να βρουν».

Βέβαια, υπό κανονικές συνθήκες η σύνδεση «μέσω οπτικών ινών» δεν είναι υπόθεση ούτε βουλευτών, ούτε Περιφέρειας, ούτε καν παρατάξεων, αλλά μια συμβατική υποχρέωση, στην Ελλάδα του μέτριου διαδικτύου και των ακριβών υπηρεσιών. Στα ίδια τα Γιάννενα οι εταιρίες δεν μπορούν ακόμα να εφαρμόσουν στην (εμπορική) πράξη τις  fiber to home συνδέσεις, παρότι τις διαφημίζουν…

Επίσης, η παρέμβαση δεν… συνέδεσε ακριβώς τους ιχθυοκαλλιεργητές στο ίντερνετ, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη από κλιμάκιο της ΔΕΗ και να εκδοθούν άδειες κ.λπ. Οπότε, θα περιμένουν…

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Ριζόπουλου αφιερώθηκε σε θέματα Θεσπρωτίας κυρίως, με προοπτική την πρωθυπουργική επίσκεψη. Μεταξύ άλλων είπε για την εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας ότι «η αποτυχία της περιφερειακής αρχής και σε αυτό το έργο πρέπει να τονιστεί στον κ. Μητσοτάκη». «Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υποδομών διέλυσε τη σύμβαση η οποία από το 2007 θα εκπονούσε τις… μελέτες της βελτίωσης της παραλιακής οδού κι έτσι μια περιοχή την οποία πρώτος έχω χαρακτηρίσει ως την Ηπειρωτική Ριβιέρα μένει χωρίς μια βασική οδική υποδομή», τόνισε.

Επίσης, για το δρόμο Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι απέδωσε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή γιατί όπως είπε, δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, εδώ και 20 χρόνια.

«Ο προϋπολογισμός των μελετών του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της Παράκαμψης Ηγουμενίτσας, ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ» τόνισε για το όντως «πολύπαθο» έργο.

Ο κ. Ριζόπουλος συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε τον ανάδοχο της Εγνατίας για να ολοκληρώσει το έργο. Πρέπει να είναι έργο της Περιφέρειας και όπως και ο δρόμος Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα έτσι κι αυτός θα ενταχτεί στο πρόγραμμα μας για να τον υλοποιήσουμε».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι «μακάρι να γίνουν 10 οι πρωτοβουλίες αυτές γιατί μόνο με αλλαγή του περιφερειακού συμβουλίου θα έρθει η αλλαγή σε αυτόν τον τόπο. Δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα που ξεκινήσαμε για αλλαγή της νοοτροπίας των Ηπειρωτών στην παραγωγή πολιτικής», με αφορμή τις παρατάξεις που δηλώνουν υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές. Οι εκλογές πάντως θα γίνουν με το πρωτόγνωρο πλαφόν 3% στην αυτοδιοίκηση, που μειώνει τη συμμετοχή και δεν βοηθάει ιδιαίτερα στις αλλαγές στα συμβούλια…

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Σημασία έχει να ζει κανείς στην εποχή του και βεβαίως να υπόσχεται τα ανάλογα . Οπτικές ίνες λοιπόν ?? Γιατί όχι ? Οπτικές ίνες !!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back