ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ορεινών Συμφωνία»: Ευθύνες της δημοτικής αρχής για την πυροπροστασία

Εικόνα του άρθρου «Ορεινών Συμφωνία»: Ευθύνες της δημοτικής αρχής για την πυροπροστασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2024, 11:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ζητήματα πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη «Ορεινών Συμφωνία» με επικεφαλής την Ελευθερία Κοσσυβάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη εκτιμά καταρχάς ότι η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Δήμους μετατρέπει την Πολιτική Προστασία «από συνταγματικό δικαίωμα σε υποχρέωση των πολιτών, μεταφέροντας έτσι στους φτωχούς πολίτες και τον γηρασμένο πληθυσμό των ορεινών Δήμων τεράστια οικονομικά βάρη».

Παράλληλα, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για την απευθείας ανάθεση 30.000 ευρώ «στους συνήθεις συνεργάτες, καθώς οι δρόμοι όφειλαν να έχουν καθαριστεί από τα μηχανήματα του Δήμου εάν αυτά δεν βρισκόταν σε αχρησία πάνω από επτά μήνες, κατά δήλωση της δημοτικής αρχής. Έπρεπε χθες να έχουμε προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού, επενδύοντας στους νέους ανθρώπους της περιοχής μας».

Στα της πυροπροστασίας, η «Ορεινών Συμφωνία» αναφέρει ότι είναι απαραίτητη η πρόσληψη προσωπικού και «παράλογη» η μη συμπερίληψη των Δήμων της Ηπείρου στο Εθνικό Πρόγραμμα Πυροπροστασίας. Τέλος, τονίζει την αναγκαιότητα στήριξης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αστροχωρίου, με στελέχωση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων παράλληλα με την συνδρομή του Δήμου για την βελτίωση του οδικού δικτύου, την πρόσβαση στις δεξαμενές που βρίσκονται σε κομβικά σημεία στα βουνά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3