Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Όνειρο γαϊδουρινό» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Εικόνα του άρθρου «Όνειρο γαϊδουρινό» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2021, 16:16
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mετά την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ήπειρο (κι όχι μόνο), η παράσταση «Όνειρο γαϊδουρινό» του Θεάτρου Actina ανεβαίνει την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στις 21:15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Το βασιλόπουλο με τα γαϊδουρίσια αυτιά», μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Τσικνιά.

Η υπόθεση: Μια παρέα, τέσσερις φίλοι εξομολογούνται προσωπικές ιστορίες με περιεχόμενο ρατσισμού. Οι τέσσερις φίλοι, οι ηθοποιοί δηλαδή, μοιράζονται με το κοινό τις εμπειρίες αυτές και ακούνε με την σειρά τους τις δικές τους. Με αφορμή αυτό, τη σκυτάλη παίρνει λοιπόν ένας από τους φίλους και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι με την ιστορία που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στα μάτια των θεατών. Κάποτε λοιπόν, στο μακρινό παρελθόν, ο βασιλιάς Βονιφάτιος και η βασίλισσα Ρεγγίνα δεν μπορούν να αποκτήσουν διάδοχο. Το γεγονός αυτό έχει ρίξει ένα πέπλο θλίψης στο παλάτι. Τη λύση δίνουν οι τρεις καλές νεράιδες. Ο διάδοχος γεννιέται,  την όγδοη μέρα καταφθάνουν οι νεράιδες να μοιράνουν το μωρό. Του δίνουν όλα τα καλά μα και δυο γαϊδουρινά αυτιά. Το βασιλικό ζευγάρι αναστατώνεται και προσπαθεί να διαχειριστεί με κάθε τρόπο την καινούργια κατάσταση, κάνοντας τα πάντα για να κουκουλώσει το «ελάττωμα». Ο μοναδικός που γνωρίζει το μυστικό τους είναι ο κουρέας του παλατιού. Μια λάθος κίνηση του, ήταν αρκετή ώστε το μυστικό τους να αποκαλυφθεί και να κινητοποιήσει ένα ντόμινο ευτράπελων καταστάσεων. Το κοινό αναλαμβάνει να προτείνει λύση για το φινάλε που επιθυμεί να παίξουν οι ηθοποιοί. Ποιο θα είναι άραγε το τέλος;

Συντελεστές:

Κείμενο-πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Χάρις Μέγα

Ερμηνεύουν: Χάρις Μέγα, Άρης Νούσης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Νικόδημος Παπουτσής

Κιθάρα: Χάρις Μέγα

Κρουστά, μπάσο: Νικόδημος Παπουτσής

Σκηνικός χώρος-σχεδιασμός φωτισμού: Αθηνά Τσικνιά

Κοστούμια: Αθηνά Τσικνιά, Φόνη Βραζέλη

Βοηθός ενδυματολογικού: Αντιγόνη Δερέκα

Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη

Χορογραφίες αφρικάνικης τελετής: Δάφνη Ασημακοπούλου

Κατασκευές σκηνικού χώρου: Άκης Μάστακας

Κατασκευές μάσκας: Ιωάννα Βραζέλη

Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας

Φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης

Video trailer: Δημήτρης Ράδης

Προπώληση 6€ στο Ticketsioannina στο κιόσκι στην κεντρική πλατεία. Γενική είσοδος 8€, παιδιά- φοιτητές 6€.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back