ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όλυ Τσουμάνη: «Κανένα μέτρο πρόληψης»

Εικόνα του άρθρου Όλυ Τσουμάνη: «Κανένα μέτρο πρόληψης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2020, 13:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την άποψή της για στο κλείσιμο των σχολείων λόγω της εποχικής γρίπης καταθέτει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη.

Η κ. Τσουμάνη καταγγέλλει ότι δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης για τη μη μετάδοση της ίωσης. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θέτει αρκετά ζητήματα: από την έλλειψη στοιχειώδους υλικού (στολές εργασίας) για τις σχολικές καθαρίστριες και την απουσία γιατρών στα σχολεία μέχρι τα μεγάλα σχολικά τμήματα και την παράλληλη μη πρόσληψη εκπαιδευτικών και τον προαιρετικό χαρακτήρα των αδειών ασθένειας τέκνων στον ιδιωτικό τομέα. 

Τα πολλά «κατηγορώ» δεν απευθύνονται μόνο στην πολιτεία αλλά και στον Δήμο Ιωαννιτών. «Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως και οι περισσότεροι δήμοι στη χώρα, κάνουν οικονομία σε βάρος της υγείας των παιδιών μας και δεν τροποποιούν τις συμβάσεις διατηρώντας τον εργασιακό μεσαίωνα για τις σχολικές καθαρίστριες. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό ούτε η μέριμνα ώστε να γίνονται υποχρεωτικά έλεγχοι στα σχολεία και τα παιδιά μας μαθαίνουν γράμματα σε ακατάλληλα κτίρια, που δεν θερμαίνονται καλά, που δεν αερίζονται καλά, που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back