ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολοκληρώθηκε το 11ο ράλι υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων

Εικόνα του άρθρου Ολοκληρώθηκε το 11ο ράλι υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 13:40
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με τη συμμετοχή 16 ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Βουλγαρία ολοκληρώθηκε το 11ο πρωτάθλημα ακριβείας, που έγινε για πρώτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Μαΐου.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το πλήρωμα με οδηγό τον Θωμά Παπαπάσχο και συνοδηγό τον Γιάννη Χαρπίδη, ενώ τη δεύτερη -με απόσταση αναπνοής από τους πρώτους- το ιταλικό πλήρωμα με οδηγό τον Fuzzy Walter Kofler και συνοδηγό τον Franco Gaioni.

Την τρίτη θέση κατέκτησε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). 

Οι περισσότερες  συμμετοχές ήταν από την Ελλάδα, μία από Ιταλία και δύο από τη Βουλγαρία. Τα οχήματα κινούνταν επί δύο ημέρες σε διαφορετικές διαδρομές (μία για τα ηλεκτροκίνητα και μία για τα υβριδικά) στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και της ορεινής Χαλκιδικής, οι οποίες είχαν συνολικό μήκος 250 χιλιομέτρων.

Το 11ο Hi-Tech EKO Mobility Rally διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back