ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλοι γύρισαν αισιόδοξοι από την Κύπρο

Εικόνα του άρθρου Όλοι γύρισαν αισιόδοξοι από την Κύπρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2024, 19:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στελέχη των υπηρεσιών τουρισμού αλλά και πολιτικά πρόσωπα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών πήγαν στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Τravel Expo» στην Κύπρο, από 18 έως 22 Απριλίου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στο stand της Περιφέρειας Ηπείρου στο περίπτερο του ΕΟΤ. Επικεφαλής της όλης αποστολής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας και η διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τουρισμού Χρήστος Τάτσης , ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μηνάς Πασχόπουλος, ο γενικός γραμματέας Κώστας Μπαμπασίκας και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα τουρισμού Στέφανος Ζέρβας, όπως και οι υπάλληλοι Ε. Μπασογιάννη και Αιμ. Νέος.

Όλοι τους γύρισαν ικανοποιημένοι. Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου παραθέτει μεταξύ άλλων τη θέση του προέδρου ενός μεγάλου τουριστικού γραφείου της Κύπρου, το οποίο πραγματοποιεί ήδη τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Σύμφωνα με αυτόν τον πρόεδρο, το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την ορεινή και παραθαλάσσια Ήπειρο «είναι έντονο με αυξητικές τάσεις».

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι στόχος του ήταν η προσπάθεια αεροπορικής επανασύνδεσης Λάρνακας-Ιωαννίνων, η περαιτέρω προώθηση του προορισμού «Ιωάννινα» και η ενίσχυση-ανάπτυξη της συνεργασίας με τις αδελφοποιημένες πόλεις της Αγίας Νάπας και Λεμεσού. Υπήρχε και ένας άλλος στόχος: η κοινή συμμετοχή σε του Δήμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρότζεκτ με τους Δήμους Λεμεσού και Αγίας Νάπας καθώς και με ακαδημαϊκούς-εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς.

Όσοι-ες συμμετείχαν στην έκθεση, είχαν και μια συζήτηση με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Κώστα Κουμή, ο οποίος, σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, «είναι θερμός υποστηρικτής του προορισμού των Ιωαννίνων και συμμετείχε στην πρώτη πτήση που έγινε από τη Λάρνακα στα Ιωάννινα με την εταιρεία ΤUS το 2017».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back