ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα πήγαν καλά, μαν μου

Εικόνα του άρθρου Όλα πήγαν καλά, μαν μου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2022, 15:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το τελευταίο επεισόδιο του Better Call Saul που προβλήθηκε πριν από μερικές μέρες, έριξε αυλαία σε μια από τις καλύτερες σειρές που παρήγαγε η αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία, την τελευταία δεκαετία.

Επιπλέον, ο Βινς Γκίλιγκαν, ο δημιουργός του «Σύμπαντος Breaking Bad» έβαλε τέλος σε αυτή την ενότητα που άφησε πίσω της 11 σεζόν και μια ταινία. Στον απόηχο του τελευταίου επεισοδίου του Saul, ο Γκίλιγκαν ξεκαθάρισε ότι η επόμενη δουλειά του, θα είναι εκτός του συγκεκριμένου τηλεοπτικού κόσμου.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Το Better Call Saul, παρότι ξεκίνησε ως spinoff και ως ένα από τα πρώτα πολύ μεγάλα σχέδια του Netflix, αποδείχθηκε συχνά ανώτερο του Breaking Bad. O Τζίμι Μαγκίλ, ο λιγότερο ενοχικός χαρακτήρας μετά τον Τζόκερ (του Γιόακιν Φίνιξ) στην οθόνη, ενσαρκωμένος από τον Μπομπ Όντενκερκ στο ρόλο της ζωής του, απέδειξε ότι είχε ενδιαφέρουσα ζωή πριν και μετά τους Χάιζενμπεργκ και Τζέσι. Όλη η ουσία όμως, εκτός από τους προσεκτικούς νεωτερισμούς των δημιουργών και τα εμβόλιμα, εντυπωσιακά πλάνα, ήταν η ιστορία.

Όχι μόνο ως εξέλιξη, αλλά και ως επαναδιατύπωση των γεγονότων. Όχι απλά ως ευθεία πλοκή, αλλά και ως «πήγαινε-έλα» στο χρόνο, από τις άκυρες καθημερινές στιγμές μέχρι τις αγωνιώδεις λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Το Better Call Saul ήταν επίσης μια πιο εκτενής ανάπτυξη χαρακτήρων του Breaking Bad: Περισσότερος κύριος Φρινγκ, απολαυστικότερος Χέκτορ Σαλαμάνκα, ηγετική Κιμ Γουέξλερ και στη μέση όλων αυτών, ο Σαούλ. Ο «s’all» που αντιπροσώπευσε με τον καλύτερο τρόπο ένα άγνωστο κομμάτι της Αμερικής, που ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς έτσι, ποιος ξέρει αλήθεια πόσους Σαούλ «κρύβει».

Πάντα, σε τέτοιου είδους κείμενα, πρέπει να αποφευχθούν τα spoilers, οι «μαρτυρίες» της πλοκής δηλαδή. Αλλά η προτελευταία σκηνή της σειράς, παρότι μοιάζει με αναπόφευκτο τέλος από την αρχή, σηματοδοτεί ένα μικρό τηλεοπτικό «μνημείο».

Λογικά, πολύ σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους «machete orders» για τη θέαση επεισοδίων ανάλογα με τη χρονική τους τοποθέτηση στην ιστορία του «σύμπαντος Breaking Bad». Μπορείτε, αν δεν έχετε δει τίποτε, να περιμένετε μέχρι να βγει. Ή να ρίξετε μια ματιά σε ένα… crossover κείμενο, που καταγράφει τους-τις ηθοποιούς που έχουν παίξει και στο Breaking Bad κ.λπ., αλλά και στο Community.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back