ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οικονομικό Ιωαννίνων: Καταγγελία για τη ΔΑΠ

Εικόνα του άρθρου Οικονομικό Ιωαννίνων: Καταγγελία για τη ΔΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2024, 20:17
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η φοιτητική παράταξη ΚΕΡΜΑ στο Οικονομικό που συμμετέχει στον Συντονισμό Σχημάτων και Αγωνιστ(ρι)ών, καταγγέλλει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για «απαράδεκτη και τουλάχιστον αυταρχική στάση των μελών της» στη γενική συνέλευση που έγινε σήμερα Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου.

Καταρχάς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγινε γενική συνέλευση με απαρτία (86 όπως προκύπτει από τη συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές, 120 παραβρέθηκαν, 97 μετά την αποχώρηση της ΔΑΠ), η οποία αποφάσισε κατάληψη του τμήματος (είναι το 14ο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που κλείνει).

Ωστόσο, σύμφωνα με την παράταξη, η ΔΑΠ έκρινε «παράνομη» τη συνέλευση, η οποία δεν κλήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και αρνήθηκε να σφραγίσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης.

«Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο των φοιτητικών μας συλλόγων και οι αποφάσεις της θα υπάρχουν και θα υλοποιηθούν όσο και αν τα παιδιά της κυβέρνησης ΝΔ δεν το θέλουν» τονίζει η παράταξη και συμπληρώνει ότι «σε κάθε καταστατικό αναγνωρίζονται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς απαραίτητα κάλεσμα από το Δ.Σ., και αφού υπάρχει η αντίστοιχη απαρτία λαμβάνεται κανονικά απόφαση».

Καταγγέλλει δε ότι «η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ παίζει τον ίδιο βρώμικο ρόλο που έπαιζε πάντα ενάντια στα φοιτητικά συμφέροντα, να τρομοκρατεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και να αναμασούν την καραμέλα των μειοψηφών».

Ζητάει να παραδοθεί άμεσα η σφραγίδα στη γενική συνέλευση και να σφραγιστεί η απόφαση.


ΣΧΟΛΙΑ
Θανος
Και μόνο που αναπαράγετε ανακοινώσεις φασιστικών ακραίων και αντιδημοκρατικων παρατάξεων σας κάνει ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΥΣ από αυτούς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back