Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οικονομική ενίσχυση σε 100 φοιτητές

Εικόνα του άρθρου Οικονομική ενίσχυση σε 100 φοιτητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2020, 14:38
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών που έχουν κάποια αναπηρία ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες προχωρά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, η χορήγηση αφορά ενίσχυση 1000 ευρώ σε 100 προπτυχιακούς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Πανεπιστημίου γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» από τη Μονάδα Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών , με επιστημονικά υπεύθυνο τον αντιπρύτανη Μηνά Πασχόπουλο.  

Μεταξύ των δράσεων της Μονάδας είναι και η οικονομική ενίσχυση φοιτητών που έχουν κάποια αναπηρία ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους και να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η ενίσχυση αφορά φοιτήτριες και φοιτητές των Τμημάτων/Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως αυτά υπήρχαν πριν από τη συγχώνευσή τους με το πρώην ΤΕΙ-Ηπείρου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back