ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οικοδόμοι Ιωαννίνων: «Από τύχη ζει ο συνάδελφος»

Εικόνα του άρθρου Οικοδόμοι Ιωαννίνων: «Από τύχη ζει ο συνάδελφος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2023, 08:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


To Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι χτες, 6 Νοεμβρίου, σημειώθηκε εργατικό ατύχημα, με σοβαρό τραυματισμό οικοδόμου.

«Δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακία η στιγμή. Ο συνάδελφος εργαζόταν χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας για την ασφάλεια του. Και δυστυχώς δεν είναι κάποια εξαίρεση αλλά άλλος ένας από τους χιλιάδες που εργαζόμαστε σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες» αναφέρει το σωματείο και συμπληρώνει πως «ο συνάδελφος από καθαρή τύχη δεν προστέθηκε στη λίστα με τα εργοδοτικά εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε τόσο στις οικοδομές όπως και στους άλλους χώρους εργασίας. Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε το θάνατο δύο ακόμα οικοδόμων στην Αθήνα και στην Κέρκυρα».

Τονίζει ακόμα ότι η ευθύνη «βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση που έχει ‘ξεδοντιάσει’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και δεν γίνεται ούτε ένας έλεγχος για τα μέτρα προστασίας, όπως βαραίνει και την εργοδοσία που ανεβάζει την εντατικοποίηση της εργασίας για να βγουν οι δουλειές γρήγορα και που δεν παίρνει κανένα μέτρο ασφάλειας γιατί τα θεωρεί περιττό κόστος».

Καλεί τέλος στην απεργία, 8/11, στις 10.30 στο ΕΚΙ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back